Свързани новини

15.01.2018 09:45

Eдинствена алтернатива сме, ДПС крепи Борисов, рече Нинова

Видян 1292 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Коя стабилност да пазим? Че за 2016 г. имаме най-ниската раждаемост от 1945 г. насам и най-бързо се топим като народ в целия свят по данни на ООН ли? Че всеки месец се закриват болници? Че почти всяка седмица имаме корупционен скандал? Тази ли стабилност? Коя стабилност? Ето защо се оказа, че с ДПС имаме принципни различия по виждането си за управлението на страната. Те смятат, че трябва да се пази стабилността на правителството на Борисов и че вотът на недоверие в сряда е просто „игра на демокрация”, категорична бе Корнелия Нинова пред Панорама. Тя обясни, че целта на БСП е друга - да се покажат проблемите и да се търси решението им.


На въпрос, дали не е останала изолирана по време на гласуване на ветото на президента в НС, Нинова зададе контра въпрос: „Изолирани ли сме или сме единствената алтернатива на статуквото?“. По думите й БСП е взела своето решение да бъде различна, да не бъде част от статуквото, а да го промени.


По отношение на протестите, председателят на БСП заяви, че те показват няколко неща. Първо, че на народа му е омръзнало и е преодолял страха си да излезе на улицата и да си каже мнението. „Това е доброто. Оттук - нататък започват лошите неща. Второто е – който, излезе на протест, получава пари, за да си купи г-н Борисов спокойствие“, каза още тя. Нинова припомни, че само преди три седмици, при гледането на бюджета, от БСП са предложили 100 млн. лева повече за полицаите и 15 млн. повече за БАН, а отговорът на управляващите тогава е бил отрицателен. „Сега вече може, защото протестират. Това правова държава и парламентарна република ли е, където парите на народа се разпределят не от парламента, а се дават от един човек – еднолично, като че ли си ги носи от Банкя?“, попита лидерът на левицата. В тази връзка тя обяви, че другата седмица от БСП внасят искане в парламента Сметната палата да влезе в Министерския съвет и да се произнесе – законосъобразно и целесъобразно ли е един човек в държавата, извън бюджета, да харчи парите на обществото, както намери за добре.


Според Нинова решаването на всички наболели проблеми зависи от ограничаването на  корупцията. „Затова няма пари, затова са бедността и неравенството.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.