Свързани новини

13.01.2018 10:01

Цветанов: Не сме били лични приятели с Петър Христов

Видян 1369 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Познавах го чрез публични прояви във Велико Търново и чрез бизнеса. Не сме били лични приятели, познавахме се. Той беше близък до всички, които искаха да се развиват в България. Симпатизирал е на партията ни и изпълнил е гражданския си дълг. Смятам, че всеки един българин, който има такава информация, трябва да я споделя с компетентните органи. Не съм се интересувал от обемите и дейността, която върши. Познанството ми с Христов е от момента, в който съм влязъл в политиката". Това коментира Цветан Цветанов пред NOVA, попитан за случая с убития бизнесмен Петър Христов.


  Във връзка със сигналите за бомби, подадени през последните от 2 дни в столицата Цветанов заяви:


"Когато е подаден сигнал, трябва да се предприемат всички мерки, за да не се допусне някакъв проблем. Полагат се максимални усилия. И преди имаше подобна концентрация на злонамерени обаждания, които бяха разкрити".


"Във връзка с председателството ще има много подобни конфронтации. Искам да заявя, че компетентните органи ще свършват своята работа. Вие видяхте какви драконови мерки за сигурност имаше в началото на председателството. От името на правителството искаме да се извиним на българските граждани, за неудобствата, които причини европредседателството", допълни той.


"Няма някакви съществени новини, защото се осъществяват необходимите действия. Това, което можеше да се каже е, че са предприети всички мерки, за да бъде задържан извършителя. В момента, в който върви едно разследване, сами разбирате, че да се внася някаква неяснота, няма да е коректно. Към всяко едно престъпление има огромен интерес. Главният прокурор сам каза, че има много случаи, когато са предприети необходимите мерки, за да се защитят служителите на държавата", така Цветанов коментира случая с простреляния данъчен Иво Стаменов, който вчера почина.


"Разкриването на едно такова тежко престъпление не може да стане за един ден. Тук е имало сериозна подготовка, поне месеци. Аз съм свидетел на много тежки престъпления. Единственото, за което сме призовавали обществото, е да дадат време на органите да си свършат работата", каза още той.


"Смятам, че ако има системен подход, ще мога да се ограничат други престъпления и да се разкрият предишните", допълни Цветанов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

скорпион