Свързани новини

11.01.2018 10:31

Борисов обеща 100 млн. лв. за заплатите в МВР, днешните протести остават

Видян 1524 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Бойко Борисов е обещал 100 млн. лв. за увеличение на заплатите на служителите в системата на МВР. Това стана ясно след срещата на премиера Бойко Борисов и ръководството на МВР със синдикалните организации на силовото министерство, предаде Фокус. Планираните протестни действия за днес обаче няма да бъдат отменени, но още утре председателят на СФСМВР Валентин Попов ще се срещне с управителния съвет на организацията, за да се обсъди дали в тази ситуация протестите да продължат.  От брифинга стана ясно още, че от догодина има възможност за увеличение с 10% на заплатите на служителите в МВР. Зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов уточни, че отпуснатите пари не са сделка, за да спрат протестите.


По думите на Галентин Грозев, председател на синдиката Алианс Сигурност в МВР, сумата от 100 млн. лв. ще бъде обсъдена и гласувана на заседание на МС и в последствие преведена към Министерство на външните работи в рамките на две седмици“, обясни Грозев. Според него предстоят и промени и обсъждания на Наредбата за основните месечни възнаграждения на служителите.

 „Този път ще настояваме и държавните служители по Закона за държавния служител също да получат увеличение, тъй като при последните изменение не получиха никакво“, добави той. „Лично премиерът Борисов заяви, че не прави сделка с нас за спиране на протестите, а оценява действията, поведението и резултатите на служителите в МВР. Не отменяме в момента протестната си готовност“, каза още Грозев.

 В деня на официалното откриване на председателството, полицаите излизат на улицата, с искане за 15% увеличение на заплатите.

СФСМВР планира две групи от членове да протестират и отправят послания към делегациите, пристигащи за официалното откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС. В часовия диапазон 16.30 – 17.00 часа протестиращите служители в МВР ще „посрещат“ делегациите с винили на кръстовището на бул. „Брюксел“ и бул. „Цариградско шосе“ и на кръстовището на Орлов мост. Протестните действия ще продължат в 18.15 часа в района на Народния театър „Иван Вазов“. Успоредно с това СФСМВР продължава своята кампания с билбордове, съдържащи послания към пристигащите делегации.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще