Свързани новини

11.01.2018 09:31

Павлова: Откриваме председателство с 3D мапинг на България

Видян 1201 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В днешния ден се опитахме, освен официалното откриване, да покажем какво е България. Започваме с едно модерно дигитално 3D мапинг на България - нашата природа, красота, нашето културно наследство. След това ще имаме концерт, с който Министерство на културата ще зарадва всички наши гости. Това сподели министърът за българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 Лиляна Павлова пред камерите на БНТ.

"Най-голямото предизвикателство беше към днешния ден. Радвам се, че днес мога да кажа, че сме напълно готови и политически, и приоритети, и като анализ на тези над 120 законодателни досиета - познаване на тези теми и проблеми", категорична бе Павлова.

"Ние не сме безгласна буква. Много често се говори, че правим каквото Брюксел ни каже - напротив. Ние имаме позиция, имаме мнение по всяка една тема, кое е изгодно и кое не", допълни тя.


 Церемонията по откриването ще започне с концерт в 19:00 часа. Следва официална вечеря, на която домакин ще бъде премиерът Бойко Борисов. Утре членовете на Европейската комисия ще участват в срещи с министрите от българското правителство, на които ще обсъждат основните приоритети на председателството, сред които: външни работи; сигурност и отбрана; миграция и правосъдие; приобщаваща и стабилна Европа; конкурентна, иновативна и дигитална Европа, съобщи БНР. След обсъжданията ще се проведе общо заседание на колегиума на комисарите и българското правителство с участието на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и министър-председателя Бойко Борисов. По-късно председателят Юнкер и премиерът Борисов ще дадат пресконференция.

В програмата на Юнкер са включени срещи на четири очи с президента Румен Радев, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и министър-председателя Бойко Борисов. Колегиумът на комисарите ще се срещне и с председателския съвет на Народното събрание.

Предвидени са изказвания на президента  Румен Радев, председателя на Европейския парламент Антонио Таяни, председателя на Европейския съвет Доналд Туск, председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и на премиера  Бойко Борисов.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп