Свързани новини

10.01.2018 11:17

Спецсъдът оправда Крокодила, пуснаха го на свобода

Видян 1501 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Специализираният съд оправда на първа инстанция известния Емил Милев-Крокодила и бандата му по обвиненията за грабежи, отвличания и опит за убийство на полицай, съобщи Дир.бг.


Милев беше изправен пред Темида като лидер на организирана престъпна група, а Лазарин Лазаров, Едуард Павлов и Мартин Димитров за участници в нея. Според разследващите неговата Банда на крокодилите е извършила няколко въоръжени магистрални грабежи.


Милев, Лазаров и Павлов са обвинение и за грабеж на 136 072 лв. от клон на Прокредитбанк в столичния жк „Люлин” на 12 март 2010 г. На Милев е повдигнато обвинение и за въоръжен грабеж на 5440 лв. от бензиностанция ОМВ на бул. „Ботевградско шосе” в София на 22 юли 2010 г. Милев и Димитров са дадени на съд и за въоръжен грабеж на 1370 лв. от бензиностанция в гр. Бухово на 21 август 2012 г.


Крокодила беше задържан след 4-годишно издирване и от 3 години беше в ареста. Сега обаче Спецсъдът постанови незабавното му освобождаване заради оправдателната присъда. Съучастниците му и досега бяха с по-леки мерки за неотклонение.


Прокуратурата ще протестира наказанията им.


Според обвинението групата е действала от февруари 2004 г. до 24 ноември 2013 г. Част нея бил и Димитър Митрев-Богровеца, който беше убит при престрелка с полицията на 14 декември 2009 г.


Прокуратурата твърди, че бандата е била въоръжена с пистолет ЧЗ, с пушки помпи и автомат „Калаш­ников”, лек автомобил Опел „Омега”, полицейски сини лампи, дрехи и ленти с надписи „Полиция”, с ръкавици, маски, радиостанции. Около полунощ на въпросната дата, на магистрала „Тракия” в района на пътния възел до ихтиманското с. Вакарел, Крокодила, Богровеца и Димитров се движели с кола със синя лампа и били облечени с дрехи с надписи „Полиция” и с маски на лицата.


Те спрели джип, управляван от турски гражданин и се представили за полицаи. След това го заплашили с автомат „Калашников” и пистолет ЧЗ, сложили му белезници и го отвлекли. Със собствената си кола и с тази на чужденеца изминали 2 км от магистралата и спрели в гориста местност. Там Милев, Митрев и Димитров пребили чужденеца с удари и ритници по тялото и главата, заплашвали го с оръжие и му отнели 5000 евро. След това го завързали с въже за дърво, а автомобила му залели с бензин и запалили.


Докато се оттегляли, Крокодила, Богровеца и Димитров били пресрещнати от полицейски патрули, които по същото време правели спецоперация за противодействие на магистралните грабежи. За да успеят да избягат, Милев открил автоматичен огън по полицаите. В отговор и те започнали да стрелят, при което Богровеца бил ранен смъртоносно.


Снимка: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са