Свързани новини

10.01.2018 09:51

Каракачанов: Правителството не трябва да кляка заради председателството

Видян 1441 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Всеки смята, че когато има Европредседателство, че когато има чужди медии, правителството ще кляка. Аз мисля, че не е така и не трябва да кляка”, заяви в студиото на „Здравей, България” вицепремиерът Красимир Каракачанов.


 По думите му информацията, че убитият бизнесмен Петър Христов е сътрудничил за разкриването на организирана престъпна група, е изтекла в публичното пространство от бивш служител на МВР.


"Едва ли тази информация е изтекла нарочно, просто е имало абсолютно непрофесионално отношение към този въпрос", коментира Каракачанов.


Според Каракачанов не е случайно, че Петър Христов е убит точно в началото на българското председателство на ЕС. „Престъпният контингент има интерес да дискредитира държавата точно, когато фокусът на внимание е към България”, смята той.


„Част от хората, които аргументираха зелената версия за парк "Пирин", откровено лъжат. Няма възможност да се застроява нещо друго, освен втората кабинка над Банско”, заяви още Каракачанов.


 


Той коментира решението на правителството, с което се даде зелена светлина за изграждането на втори кабинков лифт над Банско и протестите, които последваха след това „за” и „против” това решение.


"Проблемът с лифта е икономически и той трябва да бъде решаван. Ако нямаше абсолютно безсмислено опониране срещу този проект, той щеше да мине и да си замине още преди месец и половина-два", заяви Каракачанов.


„На хората от Банско и на хората от целия регион на Пиринска Македония им омръзна една хрупа хора да говорят от тяхно име и „да се грижат за техните интереси”, каза още той.


„На хората в района на Банско им писна. И тъй като години наред не са чувани и тъй като години наред хората от жълтите павета могат да организират протести и да изнудват правителството, хората от област Благоевград решиха да покажат, че и те са хора, и те имат същите права, плащат същите данъци”, заяви Каракачанов.


 „За разлика от София, в района на Благоевград безработицата е по-висока, възможностите да си намериш работа и да получаваш прилична заплата са по-малки. Защо хората от жълтите павета не отидат на място, за да говорят с хората, които живеят в Банско, Разлог, Симитли и Добринище и да им кажат: „Хайде още известно време да останете без работа, с ниски доходи, защото ние смятаме, че има голяма опасност за планината Пирин”, добави той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!