Свързани новини

09.01.2018 12:11

Юнкер: Новата европейска отбрана ще изисква още средства

Видян 1280 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейският съюз и Полша трябва да вземат под внимание гледната точка на другия. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер преди разговорите с полския премиер Матеуш Моравецки, предаде БНР. Юнкер изтъкна и отговорността на Полша и другите централноевропейски страни в приема на бежанци.

През декември срещу Полша беше задействан чл. 7 от Договора за ЕС заради безпокойство за независимостта на полската съдебна система.


Юнкер се обяви против сериозно орязване на кохезионните фондове, което предстои след няколко години. На дискусия за многогодишната финансова рамка на Европейския съюз за периода 2020-2026-а година, Юнкер призова страните-членки да увеличат вноските си в общия бюджет. Като ученик на Жак Делор не мога да се съглася с такава мярка, тъй като намаляването на разликите в общността е важно и за донорите, и за бенефициентите, каза Жан-Клод Юнкер:

Не съм привърженик на драстично орязване в областта на кохезионната политика. Тя остава важна не само за бенефициентите, но и за останалите държави - членки. Намаляването на разликите в доходите и материалното благосъстояние дава възможност на европейците да се отърсят от своя дискомфорт.

Ще трябват и още средства във връзка с новата европейска отбрана, каза още Юнкер. Оттеглянето на Великобритания от ЕС също оставя дупка в бюджета, каза председателят на ЕК:

Нашите британски приятели ще ни напуснат на 30 март 2019-та година и ние трябва да се постараем да намерим необходимите средства, за да реагираме на загубата на значима сума от милиарди евро на един нетен вносител.  








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

скорпион