Свързани новини

08.01.2018 11:05

Случаят с Росен Ангелов е заради тежки проблеми в МВР, смята Атанас Атанасов

Видян 2597 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  ”Случаят с Росен Ангелов е заради тежки проблеми в МВР и местната власт”, коментира лидерът на ДСБ и бивш шеф на контраразузнаването ген. Атанас Атанасов.


Росен Ангелов е осъждан три пъти, но се укрива успешно от правосъдието през последните 8 години. Той е в неизвестност от 2009 г., когато влиза в сила 8-годишната му присъда за блудство с 12-годишно момиче, извършено в софийското село Луково.


 


”Полицаите протестират повече от една година. Никой не се заема да реши тежките проблеми там. Хората са недоволни и вие очаквате да издирват престъпници”, допълни още Атанасов пред бТВ.


 


Той добави, че в системата на МВР върви тежка кадрова търговия и посочи, че директорът на СДВР е назначен без конкурс, защото бил приближен на главния секретар.


 


”Всичко това е в резултат на системна корупция на всички нива и никакви мерки срещу нея”, допълни още Атанасов.


 


По повод европредседателството Атанасов каза, че се създава впечатление, че това ще реши всичките ни проблеми.


 


”В това председателство трябва да защитаваме българските интереси и не ги виждам къде са”, допълни Атанасов.


Между 13 500 и 16 000 души като шесторния убиец Росен Ангелов се издирват всяка година. Около 10 000 неиздирени лица са се натрупали в последните 10 г. А във всяко районно има от 1 до 3 служители, натоварени да ги търсят, коментира пред Нова телевизия главният редактор на в. 168 часа Слави Ангелов, след като издирваният за шесторното убийство беше открит мъртъв.


Такива отдели има и в областните дирекции, те имат 3 коли, а няма изискване колко души да заловят, обясни криминалният журналист.


По думите му повечето издирвани са търсени единствено на постоянните си адреси и дори не в домовете на родителите си. Той даде пример с измамника Спас от Кочериново, лъгал със самолетни билети, който не е издирван на адреса на родителите си.


„Този човек (Росен Ангелов - б.р.) 8 години е бил издирван, а всъщност изобщо не е.


От 2014 г. не може да се ползва СРС за издирване на човек и да се проверяват разпечатки на телефон, обаче ние го разбрахме в края на 2016 г., когато родителите на убиеца от дискотека "Соло" осъдиха държавата, затова, че са били подслушвани. Депутатите, както винаги загрижени за нас, приемат една поправка, от която се ползват лошите. Аз много бих искал да изчезне детето на някой от правната комисия в парламента, който е приел тази поправка”, посочи Ангелов.


Той уточни, че МВР трябва да носи отговорност за това, но реално не го прави. Дори кварталните полицаи нямат достъп до системата за издирване.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева