Свързани новини

08.01.2018 09:41

Стотици радикализирани деца пристигат в Германия

Видян 1425 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Стотици деца на напуснали Германия джихадисти вероятно ще се завърнат в страната. Това става ясно от отговор на федералното правителство в Берлин на запитване от парламентарната група на партията Зелен, съобщава изданието Focus.


Управляващите в Берлин „понастоящем разполагат с информация за очаквано завръщане на трицифрен брой непълнолетни, като мнозинството от тях ще бъдат в ранна детска възраст“, става ясно от документа.


Вътрешнополитическият експерт на Зелени Ирина Михалич разкритикува данните като „неадекватни“.


„Федералното правителство очаква повече от стотина непълнолетни деца на членове на „Ислямска държава“ да се завърнат в Германия от военните зони, а представя само неясна информация, без да създаде фактологична база. В този случай е необходимо спешно събиране на информация за непълнолетните", за да може реинтеграцията в обществото им да бъде успешна, подчерта Михалич.


Експертът призова за създаване на „национална мрежа за превенция". Радикализацията трябва да бъде „управлявана", „преди да се прояви в конкретни атаки", предупреди „зеленият“ политик.


Според федералното правителство за военните зони в Сирия и Ирак са отпътували 960 ислямисти от Германия. Броят им вероятно е намалял след серията поражения на „Ислямска държава“, предаде Фокус.


Данните бяха съобщени най-напред от националния ежедневник Die Welt.


Междувременно денс е вторият ден от предварителните преговори за нова голяма коалиция. Председателите на партиите – Ангела Меркел (ХДС), Хорст Зеехофер (ХСС) и Мартин Шулц (ГСДП) ще обсъдят в отделен кръг политиката, която Берлин трябва да води спрямо Брюксел през следващите четири години, предаде Фокус. Очаква се партиите от потенциалната нова голяма коалиция да обявят позицията по предложенията на френския президент Еманюел Макрон за реформа на ЕС.


Въпреки сериозните различия по редица въпроси, в първия ден от преговорите партиите демонстрираха желание за компромис.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни