Свързани новини

07.01.2018 09:57

Неофит: Слънчево е и на душата ми

Видян 1763 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Да ни е честит обновеният храм Свети Стефан и да се издига българският дух в нашите отношения за доброто на нашите страни, църкви и народи. Това каза Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит преди откриването на реставрирания храм „Св. Стефан“ в Истанбул, предаде Фокус. Патриархът отбеляза, че днес е хубав и слънчев ден. „Слънчево е и на душата ми, както и на душата на всички българи, които знаят каква стойност за нашата България има построяването на този храм“, каза Негово светейшество. Той посочи, че реставрацията на храм „Св. Стефан“ е чудесна.


Желязната църква, претърпя реставрация в продължение на 7 години. Към 10 часа приключи молебенът. Религиозната церемония бе отслужена от българския патриарх Неофит и от Вселенския патриарх Вартоломей, който поръси черквата със светена вода от вчерашния ритуал за Богоявление.

На тържеството присъстват българският министър-председател Бойко Борисов, турският президент Реджеп Ердоган, министърът на външните работи Екатерина Захариева, високопоставени представители на Истанбулската голяма община, други официални лица и гости от българската църковна община в Истанбул. По-късно през деня ще се състои среща между премиера Борисов и турския президент Ердоган в двореца Долмабахче. Дворецът е със статут на резиденция на турския парламент и приемането на чужди държавни лидери в него е израз на особена чест.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби