Свързани новини

06.01.2018 10:01

Кабинетът е приел нови разчети за модернизация на армията

Видян 1533 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нови разчети за модернизация на армията е приел Министерският съвет на закрито заседание през седмицата, съобщава БНР. Според плановете още тази година могат да бъдат заделени 271 млн. лева за модулен патрулен кораб и за купуването на нов изтребител.


Плановете на правителството са поддръжката на старите МИГ-ове 29 да бъде до 2020 г., като за трите години ще бъдат давани по 26 млн. лева.


Придобиването на нов тип боен самолет и придобиването на многофункционален патрулен кораб трябва да приключи през 2023 г.


Още тази година могат да бъдат дадени 100 млн лева за придобиване и поддръжка на основна бойна техника за изграждане на батальонните групи, е записано още в таблицата.


Парите, които правителството е одобрило най-много за придобиване на боен самолет, са предвидени през 2020 и 2021 година, съответно - 260 и 240 млн. лева. Тези параметри трябва да минат и през парламента, който да ги одобри.


Според националния план за повишаване на разходите за отбрана, правителството трябва да отделя по 1 милиард и 400 милиона лева на година, за да може да изпълни ангажимента към НАТО да се отделят близо 2% от БВП за отбрана.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей