Свързани новини

29.12.2017 10:34

Двоен убиец отдавна е на свобода

Видян 2093 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

23-годишният Джунейт Шефкет, който през януари 2011 г. уби майка си и малкия си брат, отдавна е на свобода и дори е заминал за Великобритания да учи.


Младежът бе осъден на 7 години и 4 месеца "лишаване на свобода" за двойното убийство, но още миналата година е бил пуснат от затвора, съобщи местният сайт "Родопи24".


Негови близки разкриха, че Джунейт е освободен предсрочно заради добро поведение и вече учи за лекар във Великобритания.


36-годишната медицинска сестра Невджин Шефкет и 7-годишният й син Енис бяха убити на 22 януари 2011 г. в дома им в Кърджали. Тялото на детето бе открито няколко часа, след като 17-годишният тогава Джунейт се обадил на Бърза помощ, че е открил майка си мъртва. Впоследствие момчето бе задържано и обвинено в умишлено убийство.


Пред магистратите младежът се призна за виновен и отказа да бъдат разпитвани свидетели и вещи лица по делото. Така делото се гледа по съкратената процедура. Роднините пък отказаха да бъдат конституирани като страна по делото, завеждайки молби до магистратите.


Съдът в Кърджали постанови 7 години и 4 месеца затвор за Джунейт, което бе близо до максималното наказание от 8 години по закон, тъй като по време на престъплението момчето бе непълнолетно.


Няколко месеца след присъдата обаче Джунейт заяви, че не помни нищо не само от нощта на убийството, но и от следващите дни в ареста. „Нищо не си спомням от онази нощ, нощта когато се е случило. Абсолютно нищо. Губят ми се първите дни, които съм задържан, губят ми се, като се събудих не знаех къде съм. Не може да съм го извършил аз. Не съм мислил по този въпрос, тъй като би ме съсипало, затова го избягвам”, каза тогава момчето.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв