Свързани новини

27.12.2017 10:12

По Коледа в Пирогов: Трима се почерпили с антифриз, 8 прекалили с алкохола

Видян 1427 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 През празничните дни трима души са приети в Пирогов след употреба на антифриз, а осем са приети заради злоупотреба с алкохол. Шефът на Пирогов проф. Асен Балтов обясни по време на брифинг, че употребилите антифриз са настанени в токсикологията. Те са погълнали антифриза поради невнимание, тъй като шишето с него е било в близост до това с ракия.  Той допълни, че едно семейство е настанено в болницата след отравяне при горене на въглища.


 От началото на 2017 г. до момента през болницата са преминали 214 хил. пациенти, заяви още изпълнителният директор, предаде Фокус.


 Той поясни, че през годината болницата отново е поела най-тежките случаи от София и България. „Режимът на работа на нашата институция дава сигурност на пациентите и всички знаят къде могат да търсят помощ 365 дни и 24 часа в денонощието", коментира той. Проф. Асен Балтов допълни, че от началото на 2017 г. до момента са преминали 214 хил. пациенти, от които приети за лечение са 44 хил.  В сравнение с 2016 г. пациентите през тази година са с 3 хил. повече. „До момента през болницата са преминали 8 900 неосигурени лица, а само за последните четири дни - 127 души. Прави впечатление, че се увеличава броят на пациентите над 65 години“, каза той и уточни, че те са с 1500 повече спрямо 2016 г. „Първо нацията застарява. Това са пациенти, които изискват много по-сериозни грижи, по-трудни са за обслужване, по-енергоемки, повече комплексно и продължително лечение. Това е една от силните страни на „Пирогов“, обясни директорът.


   За четирите празнични дни са извършени 60 оперативни интервенции. Операциите са били по спешност и са извършени в различните комплекси на болницата: хирургия, травматология и неврохирургия. „За четирите празнични дни като цяло са преминали по-малко пациенти спрямо миналата година – 1900, но за сметка на това приетите са 300, което е с 30 пациента повече спрямо 2016 г.“, каза проф. Балтов. Той обясни, че в Пирогов са търсили помощ пациенти в по-тежко състояние. По думите му най-натоварено през празничните дни е било в токсикологията, където са приети 41 пациенти.


  „15 от тях с тежки алергични реакции. Травматологията обичайно си е натоварена, има няколко случая на ски травми, счупване на глезените. Като цяло са приети 90 пациенти, от които 71 в травматологията и 16 в специализираната клиника по хирургия на ръце“, каза той и уточни, че в хирургията патологията е обичайната. „Горе-долу цифрата е като миналата година - 30 пациенти. В неврохиургията също 30 - 5 след инсулт, около 10 след пътнотранспортни произшествия и травми в областта на главата“, коментира директорът на болницата. Той уточни, че през четирите почивни дни са приети 6 души с инфаркт. Проф. Балтов допълни, че 9 деца са приети в детската противошокова зала, като възрастните в противошокова зала са били 17 души.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева

Труден ден за любовните връзки днес

Труден ден за любовните връзки днес, труден ден и за