Свързани новини

22.12.2017 09:33

Синдикатите в МВР излизат на протест на граничните пунктове

Видян 1155 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главната дирекция Гранична полиция отбелязва 130 години от създаването си. Въпреки празника, на осем гранични пункта в страната ще има протест.


По-рано Валентин Попов посочи местата, където ще има протести днес, предаде БНР.


"Елхово, Варна – в близост до КПП Варна – пристанище, в Русе, в Сливен. Като говорим за гранични пунктове – „Дуранкулак“, „Илинден“, „Кулата“, „Станке Лисичково“, „Стрезимировци“ – с присъствие преди зоната за контрол, без по никакъв начин да се пречи на трафика или на дейността на граничните пунктове  – това да стане много ясно", заяви Попов.


Три от протестите са в Благоевградска област. Първият протест, обявен за 11.00 часа, е на граничния пункт с Република Македония "Станке Лесичково", който е и работното място на председателя на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов. Очаква се между 20 и 30 служители от "Гранична полиция", Областната дирекция на МВР и регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" да се съберат преди зоната за граничен контрол. Организаторите подчертаха, че демонстрациите няма да пречат на движението, нито ще затруднят работата на граничните пунктове, тъй като протестират само служителите, които не са на работа. За 11.30 ч. са насрочени протестите на граничните пунктове с Гърция "Кулата" и "Илинден".


Министърът на вътрешните работи Валентин Радев коментира решението за протести така:


"Имат право – протестират. Ние слушаме внимателно и с което можем, се съобразяваме с него. За да има протести, за да има двама души отвън, това означава, че има някакъв проблем. Дали е голям, дали може да бъде решен, кога може да бъде решен – аз се стремя да ги чуя и да се опитаме с колегите ми да намерим някакво решение".


От Синдикалната федерация припомнят, че нито едно от основните им искания не е изпълнено от политическото ръководство на министерството - 15-процентно увеличение на заплатите, спешен ремонт на сега действащия и подготовката на изцяло нов закон за МВР. Подписаната преди два дни Декларация на съгласието, добавените 50 милиона в бюджета на ведомството да се разпределят по равно на всички не е решение на проблема с опасно ниските възнаграждение в МВР, категорични бяха синдикалистите, които настояват за промяна в механизма на изчисляване на възнагражденията.


Ако не се постигне разбирателство, след Нова година, когато страната ни поема Европредседателството, синдикатите в МВР не изключват протести пред НДК.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева