Свързани новини

21.12.2017 16:37

СРС шефът: Газят правата ни с незаконно подслушване

Видян 2279 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   „Председателят на правната комисия да ми размахва пръст в парламента, това не си е позволявал никой председател на тази комисия“. Това каза председателят на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства (СРС) Бойко Рашков на съвместно заседание на парламентарните комисии за контрол над службите за сигурност и по вътрешна сигурност и обществен ред, предаде Фокус.


 Имаме много констатации за нарушаване на човешките права в нашата страна, заяви Рашков.


 


 „Това подлежи на доказване много лесно“, посочи той. „Тогава, когато със СРС в грубо нарушение на закон са ограничавани основни човешки права, можем да квалифицираме поведението на институциите като грубо законово нарушение“, коментира Бойко Рашков. „Главният прокурор каза, че парламентът е място за политика, което е така. Да се обвини един гост в това, че политиканства, когато всъщност едва ли не изтъква факти и констатации, това е или неразбиране на материята или нежелание да се разбере за какво става дума“, посочи председателят на Бюрото. „Не съм имал политически амбиции с този Доклад за дейността на Бюрото през 2016 година, ако щете за следващ мандат“, изтъкна Бойко Рашков.


 „Председателят на правната комисия да ми размахва пръст в парламента, това не си е позволявал никой председател на тази комисия“, коментира той.


„Имаме 3 отказа на ДАНС да ни осигури възможност да се запознаем със стартовата информация за използване на СРС“, уточни Бойко Рашков. „В писма сме кореспондирали с председателя на ДАНС, което беше абсолютно безполезно. Писахме за съдействие и до главния прокурор“, поясни той. „Изпратиха ни становище, че не можем да се запознаем с материалите, което е неприемливо. Членовете на Бюрото са избрани, за да проверяват“, заяви председателят на Бюрото. „Тези случаи останаха недовършени. До момента нямаме обратна информация какво се прави и прави ли се въобще нещо по тях“, каза още той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

риби