Свързани новини

21.12.2017 14:34

БСП оспорва пред КС приемането на Бюджет 2018

Видян 1486 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Управляващите нарушиха Конституцията, позволявайки трето гласуване на Бюджет 2018г. Изключително неприемливо е, че те посягат на православната вяра на българите, тъй като ставаше дума за 1.13 млн. лв.за катедралния храм „ Св. Александър Невски” и Зографския манастир в Атон.” Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България” проф.Румен Гечев пред журналисти. Той добави, че ГЕРБ е посегнал и на новите лекарства, които дават шанс на онкоболните. „Въпреки че втория въпрос бе решен днес, внасяме възражение в КС по тези два казуса, защото не можем да позволим, който и да е, да нарушава Конституцията”, каза още народният представител. Той обясни, че по закон бюджетът трябва да се обсъжда един месец, а управляващите са го показали само за три дни.


 


Управляващите обезсмислиха дебатите по приемането на бюджета



 „Нарушен е чл.88 от българската Конституция, където ясно е разписано как се приема всеки закон – на две четения. Искаме процедурата по приемането на Закона за държавния бюджет да бъде обявена за противоконституционна”, каза зам.- председателят на ПГ на "БСП за България" Жельо Бойчев. Той добави, че БСП очаква КС да се произнесе положително, защото управляващите са обезсмислили дебата и процедурата по приемането на бюджета. „Направиха го с аргумента, че предложенията на опозицията нарушават финансовата рамка, зададена от министъра на финансите”, каза още народният представител. Той бе категоричен, че България е пармалентарна република и българският парламент може да прави предложения и промени по бюджета.



Бяха погазени правата на народните представители



 „Предложението на колегата Васил Антонов- да се отпуснат пари за катедралния храм „ Св. Александър Невски” и Зографския манастир в Атон   бе прието два пъти, но на третото гласуване бе отхвърлено”, припомни народният представител Филип Попов. Той бе категоричен, че  това  е погазване на правовата държава, на възможността народните представители да правят предложения между първо и второ четене. Попов обясни, че ако КС отсъди положително по жалбата на БСП, чл.6 ще трябва да се преразгледа.













 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате своите идеи и мисли

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате