Свързани новини

21.12.2017 09:33

600 служители на общината в Кюстендил без заплати по празниците?

Видян 1403 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Има риск близо 600 души да останат без заплати по празниците заради запора на сметките на община Кюстендил, предупреди кметът Петър Паунов пред бТВ. Това са хората от местните дейности, повечето от които са на минималната работна заплата, посочи той.


Общината е с блокирани сметки заради иск на фирма, ремонтирала сградата й през 2009 г. Изпълнителят удължил ремонта по своя преценка и с това стойността на работата се увеличила. Общината отказала да плати, последвало дело и запор.


Това е абсолютен прецедент и, за съжаление, се стигна до крайности, коментира Паунов. Държавата вече е сезирана, колегите от Министерския съвет също са уведомени, министърът на правосъдието, Висшият съдебен съвет. Очакваме подкрепа от държавата по най-бързия начин, посочи той.


Паунов посочи, че „от тук нататък, с този съдебен абсурден прецедент и тази законодателна възможност, която се твърди, че я има, ако не бъде променен законът по най-бързия начин, всеки, който влезе във вашия дом по някакъв начин, позволено или непозволено, може да извърши каквито и да било ремонтни дейности и след това да ви осъди за тях“.


По думите му фирмата твърди, че е надработила за 500 хил. лв., макар да няма положен подпис и договорни отношения за тях. Общината е осъдена не на договорно основание, а за неоснователно обогатяване – прецедент, от който може да пострада всеки, посочи Паунов.


Само със запорното съобщение сме натоварени с още 22 хил. лв. разноски, каза още кметът, като посочи, че 6000 от тях са за адвокатски хонорари – колкото е годишната заплата на юрисконсулт на общината.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне