Свързани новини

20.12.2017 15:36

Годишната и 3-месечна винетка валидни от датата на купуването

Видян 2869 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Периодът на валидност на годишната винетна такса ще се брои от датата на издаване на стикера. Ще има и 3-месечна винетка.

Периодът на валидност на годишната винетна такса, която следва да се плаща за всички пътни превозни средства от 1 януари 2018 г., независимо от категорията и държавата на регистрация, е една година, считано от деня на издаване на винетния стикер.

Това регламентира прието от правителството постановление, с което се изменят Наредбата за условията и реда за събиране на таксите за ползване на пътната инфраструктура по Закона за пътищата и Тарифата за таксите, които се събират от Агенцията "Пътна инфраструктура", съобщиха от пресслужбата на кабинета.

В момента валидността на годишната винетка е до 31 януари независимо от това кога е закупена.

От 1 януари се въвежда и нова тримесечна винетка с валидност три календарни месеца, считано от датата на издаването й, за пътни превозни средства под 3,5 тона. Нейната цена е 54 лв., или 28 евро.

При определянето на тази цена е спазен принципът на пропорционалност, т.е. цената на тримесечната винетка да е по-висока от месечната и по-ниска от годишната, при спазена пропорционалност за намаляваща стойност с увеличаване на срока на валидност. Това се налага от правилото колкото по-дълъг е периодът, толкова по-малка да е заплащаната цена.

Продажбата на винетките за 2018 г. започва преди Коледа - от петък, съобщи на брифинг днес регионалният министър Николай Нанков, цитиран от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Той даде пример за новите годишни винетки: ако шофьор си вземе стикер на 2 март 2018 г. или на 5 май 2018 г., когато тръгва на път за празниците, то той


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева