Свързани новини

19.12.2017 13:55

Шефът на БАН: Допълнителните пари няма да са за заплати и за издръжка

Видян 1582 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Допълнителните 15 млн. лв. няма да са нито само за заплати, нито само за издръжка, а ще се разпределят на база на постигнати резултати през миналата година. Това каза на брифинг в Министерския съвет председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски след среща с премиера Бойко Борисов, предаде Фокус.


 „Институтите ще бъдат цялостно финансирани. Парите няма да са нито само за заплати, нито само за издръжка. Те ще бъдат разпределени на базата на постигнатите резултати през изминалата година. Имаме тази традиция от години да разпределяме една голяма част от бюджета, който получаваме по линия на държавния, на базата на постигнати резултати. Ще има диференцирано разпределяне на средствата, но ще бъдат комплексни. По отношение на докторантите постигнахме разбирателство с министъра и с премиера, че в първите месеци на новата година ще бъдат преразгледани и на базата на ясни критерии ще бъдат увеличени докторантските стипендии“, заяви акад. Ревалски. По думите му една основна програма ще бъде информационни и комуникационни технологии в областта на науката, образованието и сигурността.


 „Друга ще бъде свързана с персоналното здраве. Ще останат и програмите за млади учени. Предложили сме да има реинтеграционни програми. Всички програми са насочени към важни за обществото проблеми, които българските учени трябва да се опитат да решат и да подпомогнат развитието на българското общество като иновативно и проспериращо такова“, допълни той и подчерта, че една много важна програма е и опазването на културно-историческото наследство, защото националната идентичност е нещо, което не трябва никога да се забравя за една такава малка страна като България.


Проф. Лъчезар Аврамов допълни, че България е единствената държава в Европа, която няма национален рамков план. „Смятаме да предложим проект за такъв план, в който може да участват много от институтите на Академията, защото това влиза в тяхната тематика. Разчитаме, че политиците ще се опрат на нашите експертни възможности“, каза още той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще