18.12.2017 21:52

Дан Браун: Бъдещето се доближава до нас твърде бързо

Видян 1640 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският писател Дан Браун избра БНТ, за да даде първото си интервю за българска медия.


Авторът на бестселърите „Шифърът на Леонардо“, „Ад“, „Ангели и демони“ и „Произход“ говори от своята домашна библиотека, в която пази всички чуждоезични издания на своите романи, включително и тези на български език. В специалното интервю за БНТ Дан Браун споделя, че в България има изумителна история и иска да дойде и да я проучи от първо лице.


Винаги съм бил очарован от представата, че науката и религията, всяка по отделно, има своя теория за нашия произход. А аз исках да напиша книга, която изследва и двете версии, както и начинът, по който те си взаимодействат, казва писателят за новата си книга.


Според него новите технологии ще помогнат да решим проблемите с пренаселването на планетата, замърсяването на околната среда и дори с бедността.


Някои смятат, че изкуственият интелект ще се самообучи толкова бързо, че ще стане много по-интелигентен от човешката раса и ще ни зароби. Единственото, за което учените са единодушни, е, че бъдещето се доближава до нас твърде бързо.


"Религията е сторила много добрини на света, тя е един вид морален стожер, който ни помага да проумеем етиката и морала. Но тя функционира и като опорна точка в тежки моменти", добавя писателят.


„Това би било фантастично място (България - бел. ред.) за изследванията на Робърт Лангдън в областа на историята и изкуството. Знам, че не съм бил в България и за мен това е престъпление! На моята възраст, а аз съм на 52, да не съм посещавал вашата страна, а родителите ми са ходили. Но се надявам да дойда!“ – споделя писателят и допълва, че очаква покана, за да посети България.


Уговарянето и организирането на интервюто с Дан Браун продължи близо месец и беше приятно предизвикателство за целия екип. Особено го впечатли фактът, че „Денят започва с култура“ се излъчва всеки ден и обръща толкова голямо внимание на изкуството.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Очаква ви ден, изпълнен с вдъхновение и творчество

Очаква ви ден, изпълнен с вдъхновение и творчество.