Свързани новини

15.12.2017 10:08

И Турция с посолство в Йерусалим, но Източен

Видян 1673 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Турският външен министър Мевлют Чавушоглу предложи да бъде открито посолство на страната в Източен Йерусалим, след като Палестинската държава бъде международно призната, съобщи RT.


  Той заяви, че има "сериозна решителност" сред международната общност да признае Палестина. Чавушоглу е уверен, че когато това се случи ще има приток на посолства и други дипломатически служби в Източен Йерусалим.


   Организацията за ислямско сътрудничество (ОИК), международна група от 57 държави, се срещна в Истанбул в сряда, за да обсъди реакцията си спрямо решението на САЩ да признаят Йерусалим за столица на Израел. Решението, взето миналата седмица от президента Доналд Тръмп, срещна остра критика от страна на лидерите на ислямските държави, които в своята окончателна декларация признаха Източен Йерусалим за столица на Палестина.


   "Ние обявяваме Източния Йерусалим за столица на Палестинската държава и приканваме всички страни да признаят, че Палестина и Източен Йерусалим са окупирани", се казва в изявлението на ОИК след срещата на високо равнище в Истанбул, предаде Ройтерс.


  Израелският премиер Бенямин Нетаняху междувременно отхвърли декларацията, като каза, че "в крайна сметка истината ще спечели и много страни със сигурност ще признаят Йерусалим за столица на Израел и също ще преместят посолствата си".


Израел смята, че целият Йерусалим е негова столица. През годините се полагат различни усилия да се признае Източен Йерусалим като палестинска столица, но Израел никога не е разрешавал откриването на палестински правителствени служби в района.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне