Свързани новини

13.12.2017 14:05

Разследват БТК, СИБанк, Пампорово, Булгартабак по искане на БСП

Видян 2241 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Империята отвръща на удара: БСП пита БНБ, КЗК, АПСК за ключови приватизационни сделки. Сред дружествата, за които са подадени заявления за достъп до информация са: СИБАНК; Пампорово АД; Булгартабак - холдинг; Българската телекомуникационна компания; Химко АД; Кремиковци АД и Електроразпределителните дружества. В писмо до Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол от Левицата искат копия на приватизационните договори и договорите за прехвърляне на правото на собственост върху акции от капитала на въпросните дружества, както и документите за произход на средствата на купувачите.


Въпросите са много, специално при СИБанк, където навремето за Цветелина Бориславова не беше тъй лесно да докаже многото милиони при резкия си скок от редова фирмаджийка до собственик на контролен пакет в банка, посредством който овладя и Пампорово. Но важи и за други ключови от така изброените сделки. БТК, чиято приватизация беше скандална и без пари и пак мина включително през СИБанк, например в момента има някои затруднения с набавянето на кредит. Апропо, повечето от споменатите сделки са правени през офшорни компании от правителствата на Царя и Борисов 1.


С писмо до Комисията за защита на конкуренцията и БНБ социалистите питат дали се е произнасяла за даване на разрешение  за извършване на сделки във връзка със СИБАНК ЕАД и какви са били мотивите за това.


На вчерашното си заседание Изпълнителното бюро на БСП взе решение за изискване на информацията как и с какви средства на купувачите е осъществена приватизацията на посочените дружества.


Акцията е отговор на удара по Нинова за приватизацията на Техноимпекс с нейно участие в РМД-то, с която колективът купува евтино дружеството във времената на масовото раздържавяване.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак