Свързани новини

13.12.2017 09:32

Студенти излязоха на протест заради прегазеното момиче

Видян 1088 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Студентите от Югозападния университет в Благоевград  преместиха протеста си към общината, където блокираха входа на сградата, съобщи БНР. Повод за негодуванието им е инцидентът с тяхна колежка, която загина вчера на пешеходна пътека.

Гневът на студентите беше провокиран от обясненията на институциите, че е направено всичко необходимо, за да се обезопаси улица "Славянска", която вчера взе човешки живот. Така те спонтанно решиха протестът им да прерасне в нещо като гражданско неподчинение и се отправиха пеша към сградата на Общината, чийто вход блокираха.


Пет минути след това пред сградата излезе и самият кмет на областния център Атанас Камбитов, на когото те имаха възможност пряко да зададат въпросите и да поискат конкретни отговори. Решенията: На смъртоносното кръстовище ще бъде направена и изградена светофарна уредба, ще бъде подобрена маркировката. Пешеходните пътеки ще бъдат повдигнати така, че да убиват скоростта, а полицията ще има денонощно присъствие там, докато колите престанат да паркират от четирите страни на кръстовището и да намаляват видимостта. Засега студентите единственото, което очакват, е конкретни срокове за извършване на тези действия от страна на институциите. Входът на Общината току-що беше освободен.

По-рано с жива верига студенти от Югозападния университет блокираха движението по улица "Славянска" в Благоевград, където вчера тяхна състудентка загина на пешеходна пътека.

 1500 акта са съставени от КАТ от началото на годината досега за неправилно паркиране и за шофиране с непозволена скорост. Явно и това не работи и затова ще се мисли за по-драстични мерки за ограничаване на смъртността по улица "Славянска".
Според младите хора  органите на реда от години си затварят очите пред проблемите.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.