Свързани новини

12.12.2017 13:12

Лекарите от Пирогов протестират за шести пореден ден

Видян 1096 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Медицинският персонал на УМБАЛСМ Н.И. Пирогов ще протестира днес за шести ден от 13:30 часа.


Причината е в нарастващото напрежение в най-голямата спешна болница в България, породено от хаотичното и  некомпетентно управление на сегашното Ръководство, изразяващо се в:


"1. Стихийни и необмислени действия и Заповеди на Изпълнителния Директор, нарушаващи естественият ритъм, влошаващи работната обстановка, което очаквано води до изчерпващото се търпение на персонала.  Визираме „Структурни промени”, които се изразяват в промяна на абревиатурата от клиники в отделения, която от своя страна изисква поставяне при шестмесечен изпитателен срок на работа на лекари с доказани професионални качества. Подобно действие преди всичко е  подчинено на личностни взаимоотношения и  неприемливи  опити за реваншизъм с цел отърваване от „неудобните”.


2. Скандални назначения и неоправдано раздуване на административни длъжности с високи трудови възнаграждения за сметка на медицински служители, свързани пряко с лечебния процес. (пример от последните дни: назначаване на зам. Директор по административна дейност – началника на кабинета на служебния министър Илко Семерджиев, когато в същото време болницата разполага с  Директор Дирекция административни дейности).


3. Некомпетентно управление с уклончиви мениджърски похвати на болницата,  отразено в прогресиращо лошите финансови резултати за последните осем месеца от управлението на проф. Балтов.


4. Лоша/изцяло липсваща кадрова политика в посока задържане и мотивация на лекари специалисти, хабилитирани лица и специалисти по здравни грижи.


5. Прилагането на недобри медицински практики води до страх и демотивация сред персонала в и без това напрегнатото ежедневие, нарушават се основни принципи на работа по стандарти с последващо недоверие от страна на пациентите и намаляване на техният приток към болницата.


7. Ежедневни са опитите за системно нарушаване на трудово–правни разпоредби, касаещи трудово-правни отношения със служителите.


8.  Създаване на изключително голямо напрежение сред лекарите-специализанти, заради изготвяне на месечен график с дежурства не в клиниките за специализация, а на входа на Болницата, което е унизително и е сериозна предпоставка за загуба на млади кадри. Считаме тази ситуация за недопустима.


Ние мотивираме исканията си за ОСТАВКАТА на Изпълнителния Директор проф. Асен Балтов, както и  на цялото Ръководство на болницата", твърдят протестиращите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци