Свързани новини

11.12.2017 17:42

Путин със Сиси, Асад и Ердоган в един ден

Видян 2051 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският президент Владимир Путин потвърди решението на своя генерален щаб от миналата сряда за изтегляне на войските от Сирия. Операцията там започна на 30 септември 2015 г., когато 70% от арабската република беше в ръцете на терористите. На 6 декември 2017 г. е освободена 100% й. За това Путин получи лични благодарности от президента Асад, с когото се срещна, след като се видя с летците от руската база Кхмемим в провинция Латакия, от която ВВС на Москва частично започнаха да се оттеглят още миналата година.


Кандидатът за четвърти мандат се отклони в Сирия на път от гостуване при своя съюзник президента на Египет генерал Сиси към другия му другар – неговия турски колега Ердоган. Навсякъде той е придружаван от своя военен министър и вероятен бъдещ наследник Сергей Шойгу.


За всеки случай Путин предупреди, главно разширилите за дни 4 пъти контингента си в Сирия американски военни, че ако „някой не се спре дотук, ще получи от Русия удар, какъвто не е виждал”. Той подчерта, че страната е запазена като суверенна и независима и бежанците започват да се завръщат в нея.


Заради целия шум от внезапната визита, медиите почти не открехват какво е договорено по време на предхождащото посещение на Путин в Египет, на което президентът Сиси го посрещна до стълбичката на самолета с голяма прегръдка, заради която свали тъмните си очила. Без съмнение, визитата е била посветена на кризата между съседите му Израел и Палестина. По повод темата чий е Йерусалим, руският лидер подчерта, че американското решение по казуса е „контрапродуктивно и може да подпали конфликт”. Вероятна тема е и предвижданата нова руска въздушна база в Египет.


По време на срещата си с Ердоган в Анкара, ако се вярва на предварителните анонси на неговия пресцентър, Путин ще постави акцент върху енергийните проекти, водещ от които е засягащият пряко България Турски поток. Основната част от разговорите са предвидени във вторник.


В четвъртък Путин ще даде традиционната си голяма пресконференция за своите и международните медии, на която се очакват основните му послания за вътрешната и външната политика.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв