Свързани новини

08.12.2017 14:25

Обявиха търг за доставка на тръби за газовата връзка с Гърция

Видян 1454 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Инвестиционната компания „Ай Си Джи Би“ АД  стартира процедурата за възлагане на обществена поръчка за доставка на тръби за междусистемната газова връзка Гърция-България. Прогнозната стойност е 60 млн. евро без ДДС, а срокът за изпълнение е 12 месеца.  Това съобщиха от компанията, в която акционери с равни дялове с  „Български Енергиен Холдинг“ ЕАД (50%) и “IGI Poseidon” S.A. (50%).


Поръчката включва  производството, проверката, изпитването, изпращането, транспортирането до мястото на доставка и изискванията към документацията, свързана с тези дейности.


Всички останали дейности, свързани с поставянето на тръбите и доставката на допълнителни материали, ще бъдат осъществени в рамките на процедурата за определяне на изпълнител на инженеринг, доставки и строителство, която предстои да бъде обявена в началото на 2018 г.


Решението и обявлението за обществената поръчка са изпратени за публикуване в Регистъра на обществените поръчки към Агенцията по обществени поръчки, както и в Официален вестник на ЕС на 8 декември 2017 г.


„Със стартирането на обществената поръчка за доставка на тръбите „Ай Си Джи Би“ навлиза в ключова фаза на реализация на проект IGB (интерконектор Гърция-България), като показва сериозен и видим напредък пред своите акционери. Благодаря за усилията и професионалната работа на екипа на компанията“, коментира Теодора Георгиева, изпълнителен директор от българска страна на проектната компания „Ай Си Джи Би“ АД.


„Стартирането на поръчката е ясен знак за пазара за необратимостта на проекта IGB като ключов проект за енергийната сигурност на региона“, сподели изпълнителният директор от гръцка страна д-р Константинос Караянакос.


Възложителят “Ай Си Джи Би“ АД ще предостави неограничен, пълен, безплатен и пряк достъп по електронен път до документацията за обществената поръчка от датата на публикуване на обявлението в Официален вестник на Европейския съюз.


„Компанията приветства всички потенциални участници в процедурата и декларира, че нейн приоритет е създаването на условия за обективен, прозрачен и конкурентен избор.


Източник: 24 часа



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей