Свързани новини

07.12.2017 09:32

САЩ се готвят да преместят посолството си в Ерусалим

Видян 1242 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вашингтон незабавно ще започне подготовката по преместването на посолството си от Тел Авив в Ерусалим, като същевременно засили мерките за сигурност, за да защити американските граждани в Близкия изток. Това заяви държавният секретар Рекс Тилърсън при посещението си в американската военна база в Рамщайн, Германия. Според американски официални представители преместването може да отнеме няколко години, защото трябва да се намери място и да се построи сградата, съобщава бТВ.


Решението на президента Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел беше взето след консултации „с многобройни приятели, партньори и съюзници”, обясни Тилърсън. „Ние твърдо смятаме, че има шанс за траен мир”, добави той.


„Държавният департамент незабавно ще започне процеса по изпълнение на решението му, като даде ход на подготовката за преместването на посолството на Съединените щати от Тел Авив в Йерусалим”, посочи Тилърсън.


Доналд Тръмп е взел решението за Ерусалим самостоятелно, без участието на властите на еврейската държава, заяви вчера по телевизия „Фокс нюз” постоянният представител на САЩ в ООН Ники Хейли.


„Това не беше решение, взето съвместно с израелците, това беше решение, което президентът взе заради американския народ”, посочи Хейли. Тя отбеляза, че тази стъпка е изисквала смелост от страна на Тръмп.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева