01/02
06.12.2017 16:12

За банкерския празник Общинска банка отвори врати за деца

Видян 1411 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Учениците от 3-г клас на 1 ОУ “Пенчо П. Славейков“ в София влязоха в ролята на банкери за един ден. Те бяха специални гости на Общинска банка по повод професионалния празник на банкерите днес и се запознаха с принципите на банковата система, как функционират банките, какво са депозити, как се теглят пари, какво е да си банкер, но също така и взимаха банкови решения.


 Специален лектор на учениците беше Сашо Чакалски, председател на УС и изпълнителен директор на Общинска банка. Децата се включиха в работния процес и като истински мениджъри даваха предложения и становища. Учениците влязоха на кредитен съвет, където разбраха как се предоставя ипотечен кредит за закупуване на ново жилище. Те разгледаха и едно от най-интересните места във всяка банка – обществения трезор, където имаха възможност и да боравят със сейф. На финала, за спомен, децата си направиха селфи с банкерите.


„За нас е удоволствие за  банкерския празник да ни гостуват ученици. Сред тях се крият бъдещи банкери. Но каквото и да решат да правят, за тях е важно да са по-информирани по темата финанси, да знаят как да боравят с парите и как работят банките. И с тази инициатива се надяваме, че сме допринесли да развият повече умения да управляват финансите си“, коментира Сашо Чакалски, председател на УС и изпълнителен директор на Общинска банка.


„Страхотно беше, особено да влезем в трезора, във всички филми все от там дават кадри“, убедена беше 9-годишната Магдалена. „За децата беше изключително интересно и те научиха много неща за банковата система“, каза класната г-жа Ваня Михайлова.


Образователната инициатива е в продължение на съвместната кампания на Общинска банка и Столичната община за финансова грамотност на ученици, проведена през миналата година. Тогава Дончо Барбалов, заместник-кмет по направление Финанси и стопанска дейност на Столичната община и Сашо Чакалски, председател на УС и изпълнителен директор на Общинска банка, изнесоха лекции в няколко столични училища.


Общинска банка е лидер в общинското кредитиране, подпомагайки развитието на общините. Тя се развива успешно, печалбата й расте, като само за 2017 година общият обем на предоставеното финансиране за общините под формата на кредити и облигации нараства с 34%. То е в размер на 138 млн. лв., които формират пазарен дял на банката от 46,6%.  Тази година Moody`s отново потвърди стабилния рейтинг на Общинска банка.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей