Свързани новини

06.12.2017 14:31

Още 10% скок на водата след 3% преди месеци

Видян 2119 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Още 9,45% към вече скочилата с 3,45% от 1 май 2017 г. цена на водата в София ще гласува на днешното си заседание КЕВР.


Напомняме, че концесионерът отказва да ремонтира язовир Бели Искър, поради което напукването му заплашва столицата, Самоков и всички селища около тях. Софийска вода прави 39 млн. лв. годишно от водоема, но не вади 20 млн.лв. за жизненонеобходимия за 2 млн. души ремонт. Напомняме също, че само по бул. Христо Ботев зеят 3 незапълнени с асфалт остатъци от уж безизкопните ремонти на Софийска вода през последните седмици. Едната е в дясната лента на супер натовареното кръстовище на площад Македония, с което е и опасна за движението, а „чакълирането” във времена на дъждове и снегове гарантира образуване на яма. Същото е положението с дупките при ъгъла на ул. Позитано и на самата ул. Позитано, прокопани в неделя и понеделник.


Тези примери показват доколко се изпълнява инвестиционната програма на дружеството, в което освен Веолия, крупен акционер е и Столичната община.


Нека да напомним също, че по концесионния договор през 2017 г. загубите на вода (които абонатите плащат) трябваше да бъдат 30%, а те са половината от подаваната течност.


Многократно сме описвали и измамите с начисляване на сметки за стотици левове на необитаеми жилища със спряна вода, както и надписването на месечни фактури с конкретни примери от живота.


В задачата се пита защо, при това положение, КЕВР допуска само за година такъв мощен скок на услуга, която се извършва некачествено и не според поетите от „инвеститора” задължения.


Столичната БСП организира протест по този повод и кани гражданите в 13 часа да защитят правата си по време на заседанието на Комисията, тъй като то е открито.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева