Свързани новини

06.12.2017 12:16

ЕС не успява да защити малцинствата, сочи проучване

Видян 997 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Малцинствата в Европейския съюз говорят за високи нива на дискриминация, става ясно от изследване на Агенцията на ЕС за основните права. Поручването е проведено във всички 28 страни на съюза сред 2500 души от малцинства - ромски или сред хора с турски, северноафрикански и южноазиатски корени.


"Днес новите резултатите показват, че законите и политиките в недостатъчна степен защитават хората, на които би трябвало да служат", каза директорът на агенцията Майкъл О'Флахърти.


В сравнение с аналогично проучване от 2008 г., анкетираните са изпитали почти същите равнища на нетолерантност и омраза, както и преди десет години, съобщи БТА.


В новото изследване 38 на сто от анкетираните казват, че са били дискриминирани през последните пет години, по-специално когато са си търсили работа. Особено засегнати са били хората от Северна Африка и от района, южно от Сахара, както и ромите. След имигрантите второ поколение 31 на сто са били подложени на тормоз заради произхода си - половината от анкетираните от тази група са съобщили за поне шест такива случая през последните пет години.


"С всеки акт на дискриминация и омраза накърняваме социалната кохезия и създаване неравенства, които влияят пагубно на цели поколения, засилвайки алиенацията, която може в крайна сметка да има унищожителни последици", подчерта О'Флахърти.


Според изследването представителите на малцинствата имат по-голямо доверие на институциите, отколкото населението като цяло, и много от тях смятат, че са силно свързани със страните, в които живеят.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

скорпион