Свързани новини

06.12.2017 11:44

Няма да изслушат Горанов за тормоза на НАП

Видян 1955 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Парламентът отхвърли искането на БСП да изслуша министъра на финансите Владислав Горанов за натиска на Националната агенция по приходите (НАП) върху съдии, адвокати и счетоводители.


„Всеки има право да е недоволен от едно или друго решение на съда, но има начин, по който те да се оспорват на по-горната инстанция", коментира заместник-председателят на ПГ на БСП Крум Зарков. По думите му НАП не трябва да се използва за средство за репресии над инакомислещите и тези, които упражняват свободни професии.


След като 19 минути написа преди месец и половина, а Съюзът на съдиите, Висшият адвокатски съвет и Висшият съдебен съвет поискаха сметка от НАП за незаконни действия и тормоз, работата стигна и до парламента. Миналата седмица в декларация от парламентарната трибуна от Левицата изнесоха информация за доклад от НАП-Бургас до Централното управление на Агенцията, в който се предлага да се извърши селекция на счетоводните фирми и адвокатските дружества, за които има информация, че правно обслужват заинтересованите лица, на които са издадени принудителни административни мерки - и на съдии от Бургаския административен съд и членове на техните семейства. За периода 11 август - 31 октомври 2017 г. на териториалните дирекции на приходната агенция в цялата страна са възложени общо 39 броя проверки и ревизии на физически лица с професия адвокат, съдия или счетоводител, от които 25 са на територията на НАП-Бургас, цитираха от БСП отговор от НАП на тяхно запитване. Наказани за беззаконието няма!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.