Свързани новини

05.12.2017 12:28

Мащабна операция срещу противниците на Г-20

Видян 1759 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Във връзка с безпрецедентното насилие, което беляза провеждането на последната среща на върха на лидерите от Г-20 в свободния ханзейски град Хамбург през месец юли, в ранните часове на 5 декември германската полиция стартира мащабна операция на територията на няколко федерални провинции, съобщава изданието Der Spiegel. Правоохранителните органи са извършили обиски в повече от 20 обекта в Хамбург, Берлин, Есен, Северен Рейн-Вестфалия, Баден-Вюртемберг, Саксония-Анхалт, Рейнланд-Пфалц и Долна Саксония.


Акцията е насочена към събиране на данни и допълнителни доказателства, които би трябвало да помогнат в разследването на събитията, които помрачиха юлския форум на високо равнище, поясниха източници от полицията, предаде Фокус.


След инцидента прокуратурата започна около 60 наказателни дела срещу предполагаемите инициатори на бунта. Разследването води Хамбургската криминална полиция. В повечето случаи става дума за обвинение в нарушаване на реда. Вероятно най-известният обвиняем е 18-годишен италианец на име Фабио В., който прекара няколко месеца в ареста, след което бе освободен под гаранция. Процесът му започна през месец октомври.


Последната среща на високо равнище на лидерите от "групата на двайсетте", проведена в свободния ханзейски град Хамбург в периода 7-8 юли, бе съпроводена от яростна вълна на протести, които прераснаха в ожесточени сблъсъци между полиция и демонстранти с невиждан през последните години в Германия мащаб. След форума на водещите индустриални и развиващи се страни, коментарите за резултатите от преговорите на световните лидери останаха на заден план.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп