Свързани новини

04.12.2017 15:45

Симеонов: Европейският енергиен съюз трябва да се базира на равнопоставеност

Видян 1042 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Постигането на стабилен Европейски енергиен съюз беше акцент в изказването на заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика Валери Симеонов във форум на Вишеградската група с участието на България, Румъния, Гърция, Сърбия, Хърватия и Словения. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Той подчерта, че Европейският енергиен съюз трябва да отразява спецификите на отделните държави членки и да се базира на равнопоставеност и отбеляза необходимостта от по-добра енергийна свързаност и интеграция на страните от Европейския съюз.


Вицепремиерът Симеонов участва в Срещата на министрите на външните работи във формат В4+ в Будапеща по покана на министъра на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто.


„По време на Българското председателство на Съвета на ЕС ще бъдат продължени усилията за завършване на междусистемната свързаност и изграждане на липсващата енергийна инфраструктура между страните от Западните Балкани, с което да се гарантира сигурността на енергийните доставки в региона“, коментира Симеонов. Вицепремиерът посочи важността на изграждането на интерконекторни връзки с Гърция, Сърбия и Турция, осигуряване на непрекъсваеми двупосочни доставки на природен газ между Гърция, България, Румъния и Унгария, работата върху изграждане на газов хъб като част от Южния газов коридор, както и нужния плавен преход от регулиран към либерализиран пазар, придружен с ефективни схеми за подпомагане на уязвимите потребители.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.