Свързани новини

03.12.2017 09:12

Община Смолян обяви бедствено положение

Видян 1456 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бедствено положение на територията на цялата община Смолян обяви в събота вечер кметът Николай Мелемов вследствие на проливните валежи и пълноводието на реките Черна и Бяла и прелелите дерета, съобщи БНР.


 


Щабът за изпълнение на общинския план за защита при бедствия, назначен със заповед на кмета, преминава на непрекъснат режим на работа до овладяване на бедствието. Информацията за хода на спасителните и неотложни аварийно-възстановителни работи ще се докладват през половин час. Според кметската заповед заместник -кметът Мариана Цекова трябва да създаде необходимите условия за ефективна работа на екипите на единната спасителна система и снабдяването на населението с продукти от първа необходимост.


 


Всички фирми, разполагащи с подходящата техника, да се включат в отпушването на деретата и речни участъци от паднали дървета и дървен материал, затрудняващ оттока на реките. Кметове и кметски наместници да следят за нивото на реките през техните територии и при необходимост да организират настаняването на бедстващото население в училища и читалища.


 


Забранява се движението и пребиваването на МПС на определени критични участъци. Междувременно, на републиканската пътна мрежа между селата Смилян и Могилица е подкопано пътното платно и движението на МПС се извършва само в едната лента. Активизирало се свлачище на общинската пътна мрежа което е затворило пътя за село Киселчово.


Смолянска област е сред четирите области, за които метеоролозите обявяват "оранжев" код за обилни валежи в неделя. Останалите са Кърджалийска, Хасковска и Габровска област. Прогнозата е за валежи от 40 литра на квадратен метър, а в южните Родопи и повече.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни