Свързани новини

01.12.2017 14:31

БСП: НАП защо се използва за натиск

Видян 3561 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"На 11.08.17 г. директорът  на дирекция „Контрол“ при ТД на НАП – Бургас изпраща доклад до изпълнителния директор на Национална агенция за приходите – Галя Димитрова. В него се изразява недоволство и несъгласие със съдебните актове, с които съдът отменя административни мерки, наложени от данъчните служители. НАП- Бургас предлага на ЦУ на НАП следното, цитирам: „Предлагам Ви да се извърши селекция на счетоводните фирми и адвокатски дружества, за които имаме информация, че правно обслужват заинтересованите лица, на които са издадени принудителни административни мерки „запечатване на обект“, а така също и на съдии от Бургаски административен съд и членовете на техните семейства“, и се прилага справка за всички дела, загубени от НАП Бургас в БАС. Самото изготвяне на такъв доклад от държавен служител считаме за неприемливо и недопустимо".  Това заяви в декларация от името на ПГ на "БСП за България" депутатът Николай Тишев.

"Какво се случва след получаването на доклада в Централно управление на НАП и каква е реакцията на Агенцията. От няколко дни разполагаме с отговор на НАП, подписан от изпълнителния директор Галя Димитрова на Заявление за достъп до обществена информация относно доклада и предприетите действия. В него се посочва следното: „… получено е писмо от ТД на НАП Бургас, ведно с приложен доклад, изготвен от г-жа Пенка Жекова, директор на дирекция „Контрол“ в ТД на НАП Бургас, заведено с Вх. Номер 24-02-338/16.08.17 г.“ , по нататък „… информацията за селекция и анализ на риска във връзка с осъществяване на ревизии и проверки представлява служебна тайна….“, и сега обърнете внимание „… за периода 11.08. – 31.10.17 г. в териториалните дирекции на НАП в цялата страна са възложени общо 39 бр. проверки и ревизии на физически лица с професии адвокати, съдии или счетоводители. От тях 25 са в НАП Бургас …“. Т.е. за посочения период (след получения доклад в ЦУ на НАП) 2/3 (25 от 39) от проверките и ревизиите на адвокати, съдии, счетоводители и членове на техните семейства са на територията на Бургас. Или казано иначе предложението на НАП Бургас за „селекция“ и „наказване“ на неудобни адвокати, счетоводители и съдии е одобрено от централата в София и е започнало изпълнение.



Описаното по-горе представлява безпрецедентен натиск от страна на държавата, управлявана от ГЕРБ, върху съдии, адвокати и редови български граждани, документиран в официална


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да усетите потребност за размисъл върху вашите дългосрочни цели

Днес може да усетите потребност за размисъл върху