Свързани новини

29.11.2017 09:30

Северна Корея изстреля нов тип ракета

Видян 1560 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун заяви в сряда, че неговата страна вече е ядрена държава. Той направи това изявление, след като Пхенян изпробва успешно нов тип ракета, способна да порази която и да е точка на американския континент, съобщава АФП.


Изстрелването на междуконтиненталната балистична ракета наруши двумесечната пауза на тестовете, които Северна Корея провежда. Според Пхенян ракетата е достигнала височина 4475 км преди да падне на 950 км от мястото на изстрелването.


Според западен специалист, цитиран от АФП, траекторията на ракетата показва, че тя има обсег от 13 хил. км, което я прави ракетата с най-дълъг обсег, тествана от Северна Корея, което пък поставя всеки един от основните градове в САЩ в нейния обсег.


Южна Корея, Япония и Съединените щати ще поискат извънредно заседание на Съвета за сигурност заради поредната провокация на Северна Корея. Изстреляната снощи балистична ракета падна в икономическата зона на Япония, съобщи междувременно бТВ.


Опитът е поредното нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН, които налагат забрана на Пхенян да разработва ядрени оръжия и да произвежда балистични ракети.


Европейският съюз и Съединените щати осъдиха провокацията и призоваха за ново затягане на санкциите срещу режима на Ким Чен Ун.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с някои препятствия

Днес може да се сблъскате с някои препятствия, но