27.11.2017 12:31

Оранжев код за валежи от дъжд и сняг

Видян 1419 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За днес е обявен оранжев код за значителни валежи от дъжд и сняг в близо 2/3 от България. На север от Стара планина кодът е в сила за всички области от Монтана до Велико Търново, а на юг – за всички области от Кюстендилска до Старозагорска, както и за София. В тези райони се очакват до 40 литра на квадратен метър, както и снежна покривка до 20 сантиметра, съобщи БНР.


За Източна България е обявен жълт код за очаквани валежи от дъжд до 20 литра на квадратен метър.


Над 130 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж, съобщиха от АПИ.


Вали в областите Видин, Монтана, Враца, София, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив и Ловеч.


В готовност са още машини, за да се осигури безопасността на пътуването. Временно заради снегопочистване е ограничено движението на камионите с маса над 12 тона през Троянския проход. Без ограничение за всички превозни средства е преминаването през Прохода на Републиката, Ришки, Котленски, Айтоски, Обзорски, Печинско, Превала, Предел и Рожен. През зимата ограничено за камиони над 12 тона е движението през проходите Петрохан и Шипка, над 10 тона през Вратник и Твърдишки, а над 3,5 т през Дюлински и Пампорово.


В София над 110 снегопочистващи машини са в готовност, разположени на предварително предвидени места. В планинските части на район "Витоша" е разпръсната смес срещу заледяване. Опесъчени са пътища до хижа "Алеко" и до "Златните мостове", информираха от пресцентъра на Столичната община.


Няма сигнали за затруднения в работата на обществения транспорт в столицата. И в момента улиците се обработват, в готовност са 160 снегопочистващи машини, каза за Хоризонт Стефка Енчева от Столичния инспекторат.


 24 машини обработват в момента настилката на автомагистрала „Тракия” между София и тунел „Траянови врата”. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция Пътна инфраструктура. Настилката е почистена до асфалт и продължава обработката й.


В района на Вакарел има мъгла и за безопасност на движението е необходимо шофьорите да карат внимателно, с по-ниска скорост, да спазват дистанция и да не предприемат резки маневри.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

риби