Свързани новини

27.11.2017 11:42

Румен Петков: Не може да сравняваш Левски с мигрантите

Видян 1212 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Бойко Борисов постъпи цинично, да не кажа просташки. Не може да сравняваш тези граждани, които прескачат оградата, с Васил Левски. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV Румен Петков, член на АБВ.


„В този ред на мисли и „Бистришките тигри” могат да я прелетят с правителствения самолет”, каза Петков.


„Друг е въпросът, че имало двама недоволни от „Бистришките тигри” на конгреса на ГЕРБ, които са колебали дали да гласуват за премиера Борисов, тъй като от  5 г. не са се качвали в правителствения самолет, но г-н Цветанов е овладял нещата”, допълни той.


Той  определи отчетно-изборното събрание на ГЕРБ като „конгрес на нестихващия народен ентусиазъм”. „Продължават да валят телеграми от цялата страна от отделни граждани и цели трудови колективи към г-н Борисов по повод единодушното му избиране”, каза Румен Петков.


„Ако трябва да обобщим тази политическа енергия от последните 20 дни – два конгреса една цел – „ние не щем ония”, посочи той.


БСП свика конгрес да обяви, че иска вот на недоверие на ГЕРБ, ГЕРБ на свой ред свика контраконгрес, за да каже, че никога няма да са с БСП. За политика и дума не става, заяви членът на АБВ.


„Хората по света и в България допреди няколко години, правят конгреси, за да се сложи политическа рамка, да се каже как ще се управлява, кои са приоритетите. В последните месеци и години в България правим конгреси да кажем кого не щем”, отбеляза той.


По думите му двете партии, усещайки потребността от една друга, се легитимират чрез взаимни обвинения със стремежа да няма други на терена.


Нека да оставим Светия синод да събере целия обем необходима информация, да го анализира и да действа спрямо каноните, каза Петков във връзка със заседанието на Светия синод, който ще обсъди обсъди писмото на Македонската православна църква да приеме Българската за своя църква-майка.


В момента притискаме Синодът да избере между две възможни грешни решения. Едното е: Веднага признайте и станете църва-майка, а второто е: Не признавайте, отбеляза той.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец