Свързани новини

24.11.2017 15:35

Променят изискванията за покупката на нов боен самолет

Видян 1395 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изискванията за придобиване на нов тип боен самолет за българската армия ще бъдат променени. В тях ще бъде включена и опция с бонуси за нови самолети. Остават вариантите за американските F-16 и шведските "Грипен". Това каза във Велико Търново заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, съобщи БНР. Темата е била обсъдена с командира на Военно въздушните сили генерал-майор Цанко Стойков. Бюджетът за бойните самолети остава 1,5 милиарда лева:


"В проекта за инвестиционен разход ще бъде отворена възможност не само за "втора ръка" F-16, но и за нови самолети F-16. Той ще бъде разширен, но няма да бъде променян от гледна точка на модификациите самолети, които могат да бъдат разглеждани като варианти за доставка. След като бъде утвърден от Народното събрание проектът за инвестиционен разход, ние някъде до януари ще трябва да коригираме така наречените "изисквания за предложение". Това искане за предложение ще бъде отново изпратено на държавите и състезанието продължава".


Заради недостига на кадри за армията Министерството на отбраната започва програма за връщане на офицери, които са били съкратени през последните 10 години, допълни Запрянов. Започва и значително увеличение на приема на курсанти. Дисбалансът с окомплектоването на кадрите става критичен за боеспособността на армията, заяви заместник-министърът и допълни:


"Най-голяма е нуждата в сухопътните войски, като в бойните формирования тази нужда става вече критична. Когато недокомплектът с офицерски кадри в едно формирование надхвърли 20%, вече нещата са сериозни".


Освен увеличението на заплатите в армията трябва да се разшири социалният пакет и да започне изграждането на жилища в райони с отпаднала необходимост за армията, посочи заместник-министърът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на