Свързани новини

22.11.2017 13:48

Путин убеди Тръмп и останалите за Сирия

Видян 1788 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сирия ще остане независима и единна, съдбата й ще се реши на национална среща, наричана Конгрес на народите, която най-вероятно ще се състои в Сочи и ще събере властта и опозицията – общо 33 организации. Това договори с президента Асад руският му колега Путин. Впоследствие той получи одобрението на основните играчи в Близкия Изток – щатският държавен глава Доналд Тръмп, монарсите на Катар и Саудитска Арабия. Накрая в сряда прие в резиденцията си в Сочи и своите двама колеги от Турция и Иран, с които са гаранти на мирния процес в Сирия.


В резултат на 2-годишната руска операция в арабската република бяха унищожени над 35 000 ислямисти, които в продължение на почти 5 години контролираха до 70% от нейната територия. В момента оценките са, че последните останки на ИД и присъдружните й организации контролират до 2% от площта. Това са главно земи, близки с Йордания, откъдето и във вторник обстрелваха разположения в самия южен край на държавата Дамаск, без да успеят да нанесат сериозни поражения. Други малки огнища на напрежение има по иракската граница, която силите на американската коалиция позволиха да бъде проникната от бягащи след освобождението на Дейр Ез Зор и Абу Кемал джихадисти.


Външният министър на Русия Сергей Лавров коментира, че Русия и САЩ са постигнали „устойчиво сътрудничество по темата”, въпреки някои „проблеми със заклеймяването на джихадисти и терористи” от американска страна. От месеци Вашингтон не иска да признае сирийския клон на Ал Кайда – Ан Нусра, за терористична организация, като мълчи по въпроса.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще имате доста неща за уреждане

Днес ще имате доста неща за уреждане. Преди обяд