Свързани новини

21.11.2017 16:11

НАП: Имахме предложение за преследване на съдии, адвокати и семействата им

Видян 1854 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Националната агенция за приходите най-накрая призна, че е имало предложение от страна на Пенка Жекова (директор на дирекция Контрол в НАП-Бургас) за данъчна проверка на съдии от Бургаския административен съд, които са отменяли заповеди на данъчните за запечатване на търговски обекти. Освен това тя е настоявала  членове на техните семейства да бъдат също подложени на селекция, както и адвокатите по делата и фамилиите им, т.е. - на данъчни проверки.  19’ писа още на 17 октомври за скандалния доклад  на Жекова до изпълнителния директор на агенцията по приходите Галя Димитрова. В него се заявяваше, че съдът „уронвал престижа” на агенцията по приходите, когато отменял незаконосъобразните й актове. Именно затова тя е поискала да се извърши селекция на съдиите в Бургас, което е недопустимо в правова държава, каквато твърдим, че сме ние. Такива данъчни ревизии са били предложени и за счетоводни къщи, адвокати и адвокатски дружества, които са предоставяли правни услуги на тези санкционирани дружества.


  Най-притеснителен е фактът, че 19’ бе една от малкото медии, които даде гласност на този изключителен скандал. От Съюза на съдиите в България (ССБ) също изразиха своето възмущение и в отворено писмо  от 26 октомври те поискаха информация по случая.


В крайна сметка от приходната агенция отговориха на ССБ. Те потвърдиха, че такова искане действително е било отправено


Предложението за такава "селекция" не е било въобще разглеждано от централното управление на НАП, пише още в писмото на приходната агенция с копие до финансовия министър Владислав Горанов. Писмото на НАП до ССБ е първото официално институционално потвърждение за съществуването на доклада и предложението за селекция на съдии, адвокати и техните семейства.


В писмото се обяснява какво означава извършване на селекция на счетоводни къщи, адвокатски дружества, адвокати и съдии от БАС и членове на техните семейства: "Подбор на лица за контролни действия във връзка с третиране на идентифицирани рискове от неспазване на законодателството, по получени сигнали или във връзка с получена от различни източници информация, която е от значение за установяване на задълженията или спазване на законодателството."


Същевременно обаче НАП не сочи какви политики ще бъдат предприети, за да не се допускат предложения като направеното от бургаската дирекция, които сочат пълно неразбиране на овластен служител за разделението на властите, функционирането на независимия съд и начина, по който се атакува съдебен акт. Не се сочат и мерки, които ще бъдат предприети по отношение на самия служител.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат