Свързани новини

21.11.2017 14:29

Атакуват кмета с лъжи

Видян 3317 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През последните дни тече мощна атака срещу кмета на София, която – на фона на не малкото проблеми в милионния град обаче, за съжаление е изградена не върху реални проблеми, а върху истински лъжи.


Сред тях е баснословната сума, платена за бул. Дондуков, както преди се говореше за ремонта на друг булевард. Истината е, че за бул. Дондуков до момента е даден само аванс, съобщи пред 19 минути Йорданка Фандъкова:”Обектът не е разплатен и не е приет, противно на внушенията, които се правят”. Трябва да се знае още, че булевардът е пуснат предварително, за да бъде облекчен трафикът в центъра на София, най-вече трамвайното движение. Срокът за окончателно завършване на ремонта е 1 декември, за всеки ден забавяне след него, започват да текат санкции от 77 хил. лв. на ден. Продължава работата по тротоарите и велоалеята в участъка с паважна настилка. Там се изгражда линеен отводнител.  



Велоалеята за около 40 хил. лв. е изцяло за сметка на изпълнителя Трейс


Напомняме, че в името на диалога с групата за натиск част от булеварда беше направена с павета, което гарантира по-голямо замърсяване на въздуха и звуковия фон – двата най-големи вредители за хората в големите градове, както и под натиска на Министерството на културата. Това стана против волята на общината. Тя обаче изпълни и велоалеи и плочи, въпреки затруднението и оскъпяването, което бе причинено от нелогичните капризи на натискащите. Направени бяха и плавни преходи между асфалта и паветата.


По другата упорито налагана през последните дни лъжа, според която Общината ще прави безразборна сеч в Борисовата градина, за да отвори място за строителство в парка, шефът на екокомисията на СОС Лорита Радева заяви: „Ние не подкрепяме,


не възнамеряваме и няма да допуснем строителство в Борисова градина


 Дейността с премахването на сухите и опасни дървета е дейност за осигуряване безпрепятстваното за здравето на хората ползване на парковата територия“. Напомняме, че точно преди две години старо дърво уби човек в същия участък на Борисовата градина, където сега предстои поредно прочистване. Тогава пък воплите бяха защо не се прави санитарна сеч.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв