20.11.2017 11:11

Спортист на годината

Видян 1612 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Григор Димитров ще спечели тазгодишното издание на традиционната анкета за Спортист на годината. Тенисистът ни без съмнение е най-успешно представилия се роден състезател в тази постна от към  успехи година за българския спорт. Единственият конкурент на Григор бе боксьорът Кубрат Пулев, но след феноменалното представяне на Димитров на заключителния Мастърс в Лондон, където той снощи взе купата и пропадането на боя на Пулев с Джошуа, всички въпросителни относно победителя в анкетата паднаха. Церемонията по връчването на наградата Спортист на 2017 година ще бъде в средата на месец декември, малко преди коледните празници. През този период Димитров е във ваканция и организаторите се надяват той да дойде лично да си вземе наградата. Припомняме, че преди 3 години, когато пак бе обявен за Спортист №1 у нас хасковлията не сметна за нужно да пристигне у нас, за да си получи наградата.


Без съмнение това е най-успешната година в кариерата на Димитров. С победата в Лондон, той си гарантира третото място в световната тенис ранглиста при мъжете. Трябва обаче да опровергаем голяма част от медиите,  които избързаха като обявиха, че това е рекордно класиране за българския тенис. Припомняме факта, че през далечната вече 1985-а година Мануела Малеева също стигна до третото място в световната ранглиста.


Оттук насетне започва трудната част за Димитров. През следващия сезон той има да защитава изключително много точки. Още в началото на годината той трябва да защити 720 точки след като този сезон спечели титлите в Бризбейн и София, а също така стигна и полуфинал на Откритото първенство на Австралия. Да не забравяме, че след контузии се завръщат и големите отсъстващи: Новак Джокович, Анди Мъри и Стан Вавринка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и