Свързани новини

18.11.2017 09:11

Една жена остава с опасност за живота след катастрофата край Микре

Видян 1375 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Една жена е с опасност за живота, а двама остават в тежко състояние след катастрофата край село Микре. Това каза на брифинг началникът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски за настанените трима пострадали от катастрофата край село Микре, предаде Фокус. Вчера след челен сблъсък между камион и автобус, превозващ 26 незрящи от Перник и региона, загинаха девет от хората в автобуса, включително шофьорът. Други 19 души бяха ранени.  

„В нашата болница са докарани трима пациенти, които са тежко ранени и един в нашата плевенска болница, който е с леки травми на 47 години. По-скоро при него проблематичен е стресът и високото кръвно налягане, но колегите ще се справят. Той е без опасност за живота. В реанимация в момента имаме трима болни, двама от които са в съзнание и най-тежко пострадалата, за която стана въпрос снощи, е в доста тежко състояние. Тя е с политравмента фрактура на лицевите кости. Няма нито една лицева кост, която да е здрава. Има счупване на черепа в мозъчната част с мозъчна контузия. Оттам надолу има контузионен бял дроб, доста сериозен. Могат да произтекат доста сериозни проблеми“, коментира проф. Мутафчийски. По думите му кървенето е спряло, а то е било доста съществено, защото още в Ловеч се е наложило преливане на пет сака кръв и плазма.

 „Тук е продължено преливането с още 4 сака кръв и три плазма. Преодоляно е шоковото състояние, но болната е с много тежка фрактура на таза. Тепърва очакваме развитие на усложнение и то най-вече на белия дроб. Има реална опасност за живота ѝ, но е в тежко стабилизирано състояние. Предстоят ѝ множество оперативни интервенции. По отношение на счупванията на скелетните кости, както и на лицево-челюстните, които в никакъв случай няма да могат да се преодолеят с една единствена оперативна интервенция. Предстоят серийни операции“, допълни той и уточни, че следващият пострадал е 74-годишен мъж с рана на скалпа.

 „В момента е в стабилизирано състояние, контактен и съвсем адекватен. Има тежка фрактура на таза, за която ще предстои оперативно лечение“, добави проф. Мутафчийски.

„Третата пострадала е жена на 56 години с лека мозъчна контузия, лека рана в областта на главата, но има серийни фрактури от трето до седмо ребро в лявата гръдна половина с частичен излив, както и счупване на лопатката, което е белег, че е сериозна травма в областта на гърдите, защото това е кост, която много трудно се чупи. Имаме повишено внимание по отношение на развитие на усложнение на белия дроб. И при нея имаме счупване на лява тазобедрена става. На нея й предстоят оперативни интервенции“, каза още той.


Снимка:бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.