20.02.2009 14:56

Словенска партия събира подписи срещу присъединяването на Хърватия в НАТО

Видян 912 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Малката словенска националистическа партия, Народна партия (SNN), съобщи, че започва кампания за събиране на подписи срещу присъединяването на Хърватия в НАТО, което трябва да стане на 3 април, заради гранични спорове, предаде АФП, цитирана от БГНЕС. 


Присъединяването беше одобрено с голямо мнозинство от словенския парламент на 9 февруари. Но словенската конституция предвижда възможност за искане на ново гласуване чрез референдум и SNN има време до 26 март да събере необходимите 40 000 подписа за организирането му. Дори да не успее да събере необходимия брой подписи, акцията може да попречи на внасянето навреме на ратификационните документи на Словения заради времето, необходимо за преброяване на гласовете, считат анализаторите. Ако се случи това, Хърватия няма да може, както вече официално беше обявено, да се присъедини към НАТО на срещата на върха на Алианса в Страсбург (Франция) на 3 април.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,