Свързани новини

16.11.2017 15:17

Лозан Панов: ЕК вече не отправя препоръки, явно е безсмислено

Видян 1271 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на Висшия касационен съд (ВКС) Лозан Панов е на мнение, че Европейската комисия вече не отправя препоръки към България, защото явно това е безсмислено. Припомняме, че според доклада на ЕК страната ни не е изпълнила изцяло нито една от 17-те отправени условия.  Именно поради тази причина според Панов Комисията вече няма да отправя препоръки.


Докладът очевидно е стъпка към бъдещо премахване на мониторинга, но не защото са изпълнени дадените задачи, а защото с този механизъм не могат да бъдат постигнати резултати. В момента няма дадени препоръки, не защото не са необходими, а може би никой не си прави илюзията, че те ще бъдат изпълнени, откровен бе Панов. Не мога да споделя нееднозначните послания – от една страна казваме, че има проблем, от друга страна прикриваме този проблем, добави той.  Нещо повече, в продължение на 10 години дипломатичният език с който се казват проблемите, очевидно се разбира погрешно от адресатите, заяви Панов.


Според него докладът цели да осигури спокойствие за българското европредседателство.  Мекият тон на Брюксел обаче не променя реалността в България, напомни председателят на ВКС. И илюстрира само с пресни случки – когато се твърдят успехи в битката с престъпността, има поръчково убийство в Перник, зачестили кражби на банкомати и т.н.


В същото време обаче, колкото и да е безсмислен, механизмът за наблюдение, не трябва да бъде свален, защото в България гражданите вярват повече на европейските, отколкото на българските институции. Свалянето на мониторига ще има обратен ефект и за самите европейски институции – защото евроскептицизмът , който се проявява в много държави, може да се прояви и тук. В крайна сметка ставащото може би е за добре, заключи председателят на ВКС. Може би е за добре, защото ние трябва да разберем, че всичко е в наши ръце и всичко, което ще направим за правосъдната система зависи от нас, завърши председателят на ВКС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец

Денят обещава стабилност и продуктивност

Денят обещава стабилност и продуктивност, ако