Свързани новини

15.11.2017 16:01

Пуснаха на свобода общинаря-убиец

Видян 1372 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съдът в Пазарджик пусна на свобода шефа на ОС в Септември от ГЕРБ Лазар Влайков. Парична гаранция в размер на 8000 лева е новата мярка за неотклонение на бившия общинар. Той бе задържан за убийството на ресторантьора Наско Тонкев от Виноградец, който бе прострелян смъртоносно със законно притежавания пистолет на съветника.


Решението за мярката е на състав на Окръжния съд в Пазарджик с председател Кристина Пунтева. Казусът беше гледан миналата седмица в Районния съд, който излезе с решение обвиняемият да остане под домашен арест.


Първоначално властите твърдяха, че фаталният изстрел е произведен от 6-годишния племенник на Влайков. Общинарят бе освободен само 24 часа след задържането си без повдигнато обвинение, но последва скандал и се чуха обвинения, че местният политик, тогава все още представител на ГЕРБ, се ползва с политически и прокурорски чадър. Както 19’ писа според членове на управляващата партия в Пазарджик Влайков е бил близък лично на Цветан Цветанов.  Досега всичките му престъпления и скандали с местния бизнес били потушавани.


 След намесата на главния прокурор Сотир Цацаров последва ново задържане, а на 12 септември на Влайков беше наложена мярка домашен арест.


Случаят беше прехвърлен към прокуратурата в Пловдив с цел осигуряване на безпристрастност.


45-годишният Влайков поиска по-лека мярка с мотива, че не може да изпълнява задълженията си като председател на земеделската кооперация в Септември, както и като общински съветник.


В хода на делото стана ясно, че Общинската избирателна комисия в Септември е започнала процедура по прекратяване на мандата и отстраняването на Влайков като общински съветник - заради 3 поредни отсъствия от сесии.


Определението на окръжния съд в Пазарджик за освобождаването на Влайков под гаранция е окончателно и не подлежи на обжалване.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

везни