Свързани новини

10.11.2017 10:50

Нинова към Борисов: Когато стане напечено се криете

Видян 1703 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Когато стане напечено се криете - защо посочихте Николай Петров за министър, след като знаехте за проверките на Сметната палата. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на гласуването на оставката на проф. Николай Петров като здравен министър и кандидатурата на Кирил Ананиев на негово място, предаде Фокус.

 „Това, което се случва днес в залата на НС е ярък образ на управлението на ГЕРБ и на лицето на Бойко Борисов. То е следното – първо министър-председателят Бойко Борисов нарушава системно Конституцията и законите на страната. Ето – Конституция и правилник на НС, уважаеми г-н Дончев, който отстъствате. Вие с какво пълномощно представяте тук кандидата на здравен министър, след като Конституцията и законите на страната казват, че това го прави министър-председателят единствено?“, попита Нинова. По думите й предложението на Томислав Дончев е нелегитимно.


„Министър-председателят Борисов системно руши институциите в страната. Не за първи път, но сега е изключително ярък образ, защото се приема член на кабинета му. Той зачерква НС като институция в България и то най-висшата в парламентарната република. Не се сърдете, че парламентът е с най-ниското доверие в страната“, посочи лидерът на БСП. По думите й Бойко Борисов нарушава Конституция, руши институции и е страхлив.


„Защо не е тук да отговаря на въпроси. Винаги, когато стане напечено ,този човек се крие“, каза Нинова. „Г-н Борисов, защо посочихте д-р Петров за министър, след като от март месец 2017 г. знаете, за проверката на Сметната палата и за проверката на прокуратурата затова, че е сключвал договори, с които е облагодетелствал близките си хора. Ето още един елемент на лицето на ГЕРБ. За вас колеги, конфликта на интереси, облагодетелстването от власт, нямат никакво значение. Видяхме го при шуробаджанащината, видяхме го при кумгейт, видяхме го при Делян Добрев“, каза Нинова.


„Г-н Борисов, защо приехте тази оставка и чии интерес обслужихте с нея? Ако тезата е, че д-р Петров е жертва на лобистки интереси, то вие чии интереси обслужихте като приехте тази оставка?“, попита още Нинова. По думите й именно затова премиерът Борисов не е в Народното събрание. „Какво предлагате с кандидатурата на г-н Ананиев, ами нищо. Той и сега е на надзорния съвет на НЗОК. Той е част от проблема и сега в здравеопазването. Какво ще се промени с избирането на този или онзи здравен министър?“, запита Нинова. Тя подчерта, че от ГЕРБ са сменили 7 министри на здравеопазването.


„Или министрите се сменят под натиска на това или онова лоби. Ето още една характеристика на лицето на ГЕРБ и Бойко Борисов“, заяви Нинова. Според нея през това време има закрити болници, хората нямат достъп до образование, умират по улиците, а лекарствата са на бомбастични цени.



От своя страна, депутатът от ГЕРБ и председател на правната комисия Данаил Кирилов заяви, че не може да разбера основанията, на които се позовавате в този дебат, изисквайки личното присъствие на министър-председателя в НС, цитирайки конституционни текстове и текстове от правилника.

 „Според чл.84 т.6 НС избира и освобождава министър-председателя и по негово предложение МС. Оттам нататък извършва промени“, обясни той и показа предложението на премиера.

 „Това предложение беше представено от зам.-министър-председателя Томислав Дончев. Четем и правилника- чл.65 членовете на МС имат право да присъстват на заседанията на НС, могат да вземат думата, когато поискат“, уточни Данаил Кирилов. „Това не е задължение, не бъркайте парламентарния контрол, който е съвсем друг институт и в този случай няма нищо общо“, допълни той. „Предложението е валидно, оформено надлежно и би следвало да се разглежда добросъвестно, без да се ескалира напрежение или да се спекулира с действителните факти“, заяви Данаил Кирилов.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец