Свързани новини

10.11.2017 10:01

БСП няма да подкрепи Ананиев

Видян 1651 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„12-ти министър на здравеопазването от ГЕРБ, 12-ти път гледаме един и същ филм. Няма да подкрепим Кирил Ананиев. Не е въпросът кой ще е министърът, а каква политика ще следва той, има ли желание за реформи в здравеопазването". Това заяви пред БНТ зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев, съобщиха от пресцентъра на НС на БСП.


Той подчерта, че проблемът не е в министъра, проблемът е в политиката и във волята на правителството и мнозинството в залата, което го подкрепя, да направи промени. „Всеки път, когато сменят министъра, започва разговор как той щял да започне промени и да предложи нови неща. Така до следващата смяна на министъра, и пак от изходната точка. Всеки обяснява как започва да пише нови финансови правила за работа на болниците и така до следващия, за да не се промени нищо. Ето срещу това ще възразим“, заяви той. Социалистът добави, че в последните години в здравната система нещата са придобили драстични измерения и за 8-9 години са добавени 2 млрд. лв. към системата, а резултати няма.


Бойчев подчерта, че Кирил Ананиев е председател на Надзорния съвет на НЗОК и е имал възможност всичко, което искал като контрол и механизми в системата, и като зам.-министър на финансите, да го направи.


„Радвам се, че за 8-9 години, откакто ГЕРБ носи отговорност за управлението на страната, поне образованието е станало приоритет“, коментира Бойчев. Той обясни, че БСП подкрепя увеличението на учителските заплати, обаче това не е достатъчно. „За това настояваме за промяна на модела на финансиране, който да отчете реалностите и да предложи качествено образование на всяко българско дете“, каза още той. Зам.-председателят на ПГ на левицата подчерта, че по никакъв начин обаче БСП няма как да приеме отношението към науката, което е заличаващо. По думите му България не може да има перспектива, високо технологична икономика, ако има такова отношение към науката. Той подчерта, че непрекъснато се орязват парите за наука и се обяснява, че се дават едни пари по оперативната програма по проектен принцип.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

стрелец

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание.