Свързани новини

08.11.2017 13:16

До 5000 лв. плащания в брой на I четене

Видян 1676 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


Докато медиите занимават цялото общество с глупостите на проф. Христов, на първо четене в Парламента мина законопроектът за лимит на плащанията в брой до 5000 лв. В близките дни ще се обсъждат още държавният бюджет и този на Здравната каса. Май професорът не е много далеч от истината”, пише известният финансов анализатор от Блумбърг Димитър Вучев. Напомняме, че същото се случи и миналата година по това време, но бурната реакция на икономистите за отнемане на свобода от гражданите и критиката на 19 минути помогнаха властта да даде заден. Лимитът на разплащанията в брой обикновено се използва като „дъвка” за отвличане на вниманието от проблемите на бюджета.


В сметките на НЗОК например повишаването на парите за догодина с 400 млн. е нищо, защото ДЕФИЦИТЪТ В ЗДРАВНАТА СИСТЕМА Е 917 МЛН.ЛВ. Тоест, недостигът на средства няма да бъде запълнен дори наполовина, след като същото стана и миналата година.


Партия ВОЛЯ пък постави на обсъждане друг проблем, който 19 минути отдавна дискутира. Става въпрос за скандалния член 19 от ДОПК, който на практика убива дружествата с ограничена отговорност и създава огромни предпоставки за корупция в съдебната система, която ще решава избирателно дали да прилага новите разпоредби на ДОПК или противоречащите им в добрия стар Търговски закон по отношение на частния бизнес. Лесно е да се прозре, че при това положение няма как инвестициите да не са спаднали с 54% спрямо миналата година и 19 пъти (!!!) в сравнение с количеството им преди 10 години.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак

Денят предвещава редица предизвикателства

Денят предвещава редица предизвикателства, които ще